Meyve Şekerini Kısıtlamalı Mıyım?




Şekerden fazla kalori almamanız gerektiğini biliyorsunuz. Peki bu durumda meyveyi kesmeniz gerekecek mi?  Şekeri sınırlamak için işlenmiş gıdaları azaltabilirsiniz, ancak meyve için kısıtlamaya gitmenize gerek yoktur.

Yapılan bir çalışmada, 12-20 hafta boyunca günde 20 porsiyon meyve tüketen insanlarda herhangi bir olumsuz sonuç görülmemiştir. Bütün meyveler antioksidan, vitamin-mineral ve lif deposudur. Meyvelerdeki bulunan bir miktar şeker hücre içinde paketlenmiş haldedir. Sindirim enzimleri bu hücrelerin parçalanıp yavaş yavaş kan dolaşımına geçmesini sağlarlar. Vücudunuz elma yediğimiz zaman kan şekerini hemen yükseltecek bir basit şeker içeren bir tatlı yemenize kıyasla daha uzun süre tok kalır.


Meyve suyu yerine meyvenin tamamını yiyerek bu lezzetlerin tadını çıkarın. Meyveyi sıkıştırma/ ezme işlemi hücreleri patlatarak şekerin serbest kalmasını sağlar. Bir bardak elma suyu içtiğinizde, kanınıza daha fazla şeker alırsınız ve daha önce bir elma yediğinizde acıktığınızdan daha çabuk acıkırsınız.


Yorumlar

Popüler Yayınlar