Spor Sırasında İçilebilecek En İyi Sıvılar...





Spor yaparken su/sıvı tüketmek için susamayı beklemeyin!

Kasların çalışmaya devam etmesi ve daha az yorgunluk hissi için; Aktivite öncesi, sırasında ve sonrasında bol sıvı içilmesi son derece önemlidir. 

İçecekler - Öncesi, sırası ve sonrası

Yürüme, koşu, bisiklet, tenis veya açık havada egzersiz için aktiviteden iki saat önce iki bardak sıvı içilmelidir. Bu durum spor öncesinde  vücudunuzun ihtiyaç duyduğu suyu sağlar.  

Ardından, aktiviteler sırasında, kaslarınızın gerekli sıvıyı alması için her 15-20 dakikada 120- 160 ml su içmeyi deneyin.

Bir saatlik yürüyüş veya spor salonunda egzersizler planlıyorsanız, yaklaşık 500 ml lik bir su şişesini doldurun ve yanında götürün. Son olarak, egzersiziniz bittikten sonra tekrar su tüketin için.

Sıvı alımı konusunda gerçekten hassassanız egzersiz yapmaya başlamadan önce ve işiniz bittiğinde tekrar tartılın. Kaybettiğiniz her kilo su ağırlığı için, 600 ml  sıvı tüketin.

Ne Tür Sıvılar Tüketilmeli?

Çoğu açık hava etkinliği için, eski moda normal su içilebilir J

Aktiviteniz bir saat veya daha fazla sürecekse ya su ile seyreltilen meyve suyu ya da bir spor içeceği, terinizdeki kayıp elektrolitlerin (sodyum, potasyum, magnezyum) yerini alması mşneraller ve enerji için karbonhidrat sağlayacaktır.

Spor içecekleri aktiviteniz sırasında size gerekli enerji artışı verebilir. elektrolitleri hızla değiştirmek ve kanda dolaşan şekeri (glukoz) artırmak için tasarlanmıştır.

Sizin İçin En İyi Olan Spor İçeceğini Belirlemek İçin Etiketi Okuyun.

İdeal olarak, yaklaşık 8 gram karbonhidrat, 28 mg potasyum ve 100 mg sodyum sağlayacak bir besin öğesi tablosuna yakın olan ürünü seçin.  İçeceğin karbonhidratları glikoz, sükroz ve / veya fruktozdan gelmelidir - hepsi kolayca ve çabucak emilir. Çoğu spor içecekleri iyi seyreltilmişdir ve nispeten az kalori içermektedir.

Eğer fazla kalori almaktan endişeleniyorsanız, spor içeceğinizi su ile inceltmeye veya buz dolu bir termosun içine dökebilirsiniz.


Peki neler yenilmeli? 

Aktiviteden bir saat kadar önce hafif bir yemek ya da en azından 100 kalori civarında bir aperitif yemeniz gerekir. Atıştırmadaki besinler daha iyi performans göstermenize ve açlığınızın aktivitenize müdahalesine engel olur. En iyi atıştırmalıklar sağlıklı karbonhidratları, proteinleri ve az miktarda yağ içerir. Meyve, yoğurt, kuruyemişler ve granola hem kolay ulaşılabilir hem de 
besleyiciliğiyle güzel örnekler olacaktır. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar